Mahout

Mahout bestaat één jaar!

februari 16, 2023
Auteur: Viola Neumann
Z6A_3423

En wat een jaar was het: vol met successen maar ook met f*ck ups. Soms leken succes en mislukking zelfs vloeiend in elkaar over te lopen. Een mooi moment om terug te kijken op onze eerste succesvolle f*ck up.

Een goed begin is het halve werk

Tijdens de oprichting van Mahout, een jaar geleden, besloten we om iedereen in ons netwerk een nieuwjaarskaart te sturen om het nieuws van onze nieuwe startup te delen. We kozen een ontwerp voor de kaart en na eindeloos itereren hadden we ook de perfecte tekst op papier. Vol trots deden we onze kaarten op de bus – en vol overtuiging dat we een geweldige eerste indruk op iedereen zouden maken.

Ik heb een boete gekregen voor het kaartje dat jullie gestuurd hebben. Wat is dit voor grap?

Een verraste relatie

Nieuwjaarskaart met een staartje

Het trotse gevoel duurde precies drie dagen, tot het moment dat de eerste reactie binnenkwam: ‘Jongens, ik heb een boete gekregen voor het kaartje dat jullie gestuurd hebben. Wat is dit voor grap?’. Ons hele netwerk bleek een boete gekregen te hebben omdat we de kaartjes onvoldoende gefrankeerd hadden.

Om deze onbedoelde boete enigszins goed te maken hebben we, met het schaamrood nog op de kaken, iedereen uitgenodigd voor een kop koffie bij ons op kantoor. Uiteindelijk bleek dit een ontzettend effectieve manier om nieuwe deuren te openen, beter dan welk plan we dan ook maar hadden kunnen verzinnen.

“Never change a winning concept” luidt het gezegde, dus we plakken vanaf nu nergens meer postzegels op.

(Grapje)

Wil je ook een kopje koffie met ons drinken?

steven1-1
Steven Kraal
Datastrateeg
steven@mahout.nl
06 513 689 49
Wil je ook een kopje koffie met ons drinken?

Vragen?

Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. We nemen binnenkort contact met je op!