Werken bij

Word jij onze nieuwste Mahout?

Z6A_3392

Mahout zoekt nieuwe teamleden! Ben jij een starter of heb je tot 3 jaar werkervaring, en wil je organisaties datagedreven maken? Lees dan snel verder!

Hoi! Wij zijn Mahout!

Mahout is een startup consultancy geboren uit 30 jaar ervaring en een gezamenlijke droom om het anders te doen. Wat we daarmee bedoelen zul je snel genoeg ervaren zodra je ons ontmoet, maar hebben ook geprobeerd het op te schrijven.

Voor veel organisaties is datagedreven werken een speerpunt. Data effectief inzetten stelt organisaties in staat om hun klanten beter te leren kennen, beter in te spelen op klantbehoeftes en beter onderbouwde beslissingen te nemen. Daar zit enorme waarde in, maar in de praktijk blijkt het vaak nog knap lastig dit te bereiken. Wij helpen organisaties hiermee. Datagedreven denken, doen en dromen, noemen we dat. Want wij geloven niet in datagedreven werken omdat het moet. Wij zijn pas tevreden als niemand meer anders zou willen. Als iedereen datagedreven droomt.

Hoe zien onze projecten eruit?

Wij werken voor uiteenlopende klanten, van bekende A-merken tot kleine helden binnen diverse sectoren. De gemene deler is dat klantgerichtheid een relevant thema binnen de organisatie is. Ieder project is anders, maar vaak beginnen we met het neerzetten van een inspirerende visie: waar wil een team of organisatie over drie jaar staan? Dan ontwikkelen we een roadmap: hoe kan een organisatie die visie bereiken? Hierin kijken we naar alle aspecten van een organisatie. De data, de technologie, de mensen en de belangrijkste datatoepassingen (use cases). De volgende stap is die roadmap samen met de organisatie uitvoeren. Hier wordt het echt leuk, want daarin kunnen we het verschil maken. Ons doel is altijd om een transformatie in de organisatie aan te zwengelen die onszelf uiteindelijk overbodig maakt. Benieuwd wat daar allemaal nog meer bij komt kijken? Laat je inspireren door onze cases of neem een kijkje bij onze blogs.

Wat is jouw rol?

Bij alle aspecten van een opdracht kunnen we jouw hulp gebruiken, maar je focus zal liggen op het realiseren van datatoepassingen. De ene keer zal je rol vooral zitten in het aansturen en begeleiden van een use case, de andere keer ben je ook zelf hands-on data-oplossingen aan het bouwen. Je werkt daarin intensief samen met zowel de data- als business teams. Daarbij kijk je altijd vanuit een brede blik hoe we de organisatie zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in het bereiken van de visie. Dat kan betekenen dat je nieuwe werkwijzen introduceert, teams traint in nieuwe tools of de bredere organisatie inspireert. Dat hoef je overigens niet in je eentje te doen, op een project zul je altijd met minstens één andere Mahout werken.

Iedereen inspireert elkaar, helpt elkaar, en staat open om te sparren. Dit geeft mij onwijs veel energie en plezier in mijn werk

Charlotte Taman

Datastrateeg

Hoe is het om te werken bij Mahout?

Wij houden van energie, en vinden het belangrijk die van elkaar en ons werk te krijgen. Iedere week reflecteren we daar met elkaar op. We laten ons niet leiden door conventies, maar genieten van het ontdekken van onontgonnen gebied. Zo krijg je bij ons veel vrijheid om je rol invulling te geven en je eigen ontwikkelpad te bepalen. Dat sommige van onze experimenten falen, nemen we met plezier voor lief. Die vieren we als onze wekelijkse f*ck ups.

Op maandag tot en met donderdag werken we voor onze klanten. Doorgaans zijn we op het kantoor van de klant, soms werken we ook vanuit onze creatieve thuisbasis in B. Amsterdam, een koffietentje of huis. Op ons thuishonk B. komen we sowieso elke vrijdag met de hele kudde samen. Aan het eind van de dag luiden we gezamenlijk het weekend in met een borrel op het grootste dakterras van Amsterdam. Daarbuiten verzinnen we graag steeds nieuwe teamuitjes: van mountainbiken tot Oktoberfest, en van wintersport tot een theatervoorstelling.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een universitaire studieachtergrond met een technische of kwantitatieve component.
  • Je bent een starter, óf hebt tot drie jaar werkervaring in data science, data engineering en/of dashboarding (consultancy is een pré). We zoeken momenteel beide ervaringsniveaus in ons team.
  • Je neemt graag verantwoordelijkheden op je en geniet ervan af en toe in het diepe te worden gegooid. Je vindt het ook fijn om hulp en feedback te ontvangen van je collega’s.
  • Je hebt sensitieve sociale voelsprieten. Je maakt graag en gemakkelijk verbinding met mensen. Je werkt graag in teamverband met zowel technische als atechnische collega’s. Je verplaatst je van nature in de drijfveren en behoeftes van anderen.
  • Je kunt goed het grotere plaatje overzien en bent sterk in conceptueel en strategisch redeneren. Voor jou is data nooit het doel, maar altijd het middel.
  • Je vindt het leuk je werk met anderen te delen, of het nou gaat om een technische overdracht aan een collega of een projectupdate aan je opdrachtgever. Je kunt overtuigend en enthousiasmerend communiceren met diverse stakeholders.
  • Je hebt ervaring met een aantal van de tools en cloud platforms die wij regelmatig gebruiken: Python, R, SQL, Azure, AWS, Google Cloud Platform, Power BI, Tableau. En je vindt het leuk om je nieuwe tools eigen te maken!

Interesse?

Nieuwsgierig geworden? Dan maken we graag kennis met je! Stuur een mailtje met je cv en motivatie naar werken@mahout.nl.

*NB: Voldoe je niet aan alle eisen, maar ben je wel enthousiast geworden van deze vacature? Geen zorgen, we zien je sollicitatie graag tegemoet!

Nog niet helemaal zeker? Doe dan de onderstaande test om te kijken of je een match bent met Mahout.

Enthousiast geworden?

steven1-1
Steven Kraal
Datastrateeg
steven@mahout.nl
06 513 689 49
Enthousiast geworden?

Vragen?

Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. We nemen binnenkort contact met je op!