Mahout

Een mahout traint en zorgt voor de olifant in je organisatie

februari 1, 2022
Auteur: Steven Kraal
lourdes-castro-h1rUbKWtIsM-unsplash-e1664283251207(1)

Er was eens... een Indiase koning die door zijn land reisde op de rug van een olifant. Op een dag kwam hij aan in het dorp der blinden. De blinde dorpelingen hadden nog nooit een olifant gezien en waren uiterst nieuwsgierig wat een olifant was. Een paar durfallen naderden de olifant. De eerste stootte tegen een poot, de tweede werd geslagen door de staart en de derde schrok toen de slurf zich om zijn arm wikkelde...

Terug bij de andere dorpelingen, kregen ze ruzie: Ze konden het niet eens worden, is een olifant een boomstronk, een zweep of een slang?

De olifant als metafoor voor een datagedreven organisatie

Wij houden van deze parabel omdat we vinden dat het een krachtige metafoor is voor de data-uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben. Denk aan marketeers die het lastig vinden om met een analytics team te werken omdat er dan altijd een enorm complexe oplossing komt voor een simpel probleem. Denk aan data scientists die high-end modellen maken die goede voorspelling geven, maar gefrustreerd raken dat er nooit wat mee gedaan wordt in de business. Of denk aan business analisten die niet meer weten waar ze hun input vandaan moeten halen omdat er een enorme wildgroei aan dashboards is ontstaan. Elk van hen ervaart een ander probleem, maar eigenlijk zijn dat allemaal verschillende perspectieven van hetzelfde probleem.

Pas als je al die perspectieven combineert, zie je het totaalplaatje: de olifant. Daarom hebben we ons bedrijf Mahout genoemd. Een Mahout is een olifantenverzorger en -trainer. Mahouts komen uit gemeenschappen met generaties ervaring in het houden van olifanten en blijven hun leven lang verbonden met hun olifanten.

Onze ambitie? Dé expert worden in organisaties datagedreven maken.

Esther Lietaert Peerbolte

Datastrateeg

Even voorstellen

Wie zijn wij dan? Wij zijn Esther, Viola en Steven: drie dataliefhebbers die al vele jaren (30 in totaal) werkzaam zijn in data consulting. En dat doen we met plezier! We hebben uitgebreide hands-on ervaring in data engineering, business intelligence en data science en leren graag nieuwe vaardigheden. Door de jaren heen hebben we echter ook geleerd dat er veel meer nodig is dan alleen technische vaardigheden om organisaties de volledige waarde van hun data te laten ontsluiten.

Dit bracht ons ertoe onze focus te verbreden van het bouwen van slimme dataoplossingen naar het integreren van alle data, organisatorische en menselijke aspecten. Dat is hoe we organisaties helpen om echt datagedreven te worden: vanaf de initiële visionaire droom tot en met de daadwerkelijke uitvoering. Altijd met de mens centraal.

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen doen?

steven1-1
Steven Kraal
Datastrateeg
steven@mahout.nl
06 513 689 49
Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen doen?

Vragen?

Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. We nemen binnenkort contact met je op!